Sterke vrouwen

Sterke vrouwen

We kennen ze allemaal. Sterke vrouwen. Vrouwen tegen wie we opkijken of op wie we misschien zelfs stiekem jaloers zijn. Het lijkt alsof zij alle ballen hoog weten te houden. Ze zien er geweldig uit, zijn altijd vrolijk en geduldig, en doen wat ze moeten doen zonder te klagen. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar?

Rozengeur en maneschijn?

Maar klopt dat beeld wel met de werkelijkheid? Want wat jij van deze sterke vrouwen ziet, is maar één kant. Je ziet deze vrouwen overdag als ze barsten van de energie of die energie misschien zelfs faken. Het zijn vrouwen die even weglopen als de tranen hoog zitten. Of ze blijven glimlachen terwijl ze in werkelijkheid woedend zijn. Van hun kwetsbare kant laten ze ondertussen weinig zien. Dat is waarom wij denken dat ze sterk zijn. Ze blijven doorgaan en proberen. Ze lijken sterk omdat ze blijven glimlachen. Maar achter die glimlach zijn soms ook angsten, twijfels en boosheid verstopt die jij niet ziet.

We zijn allemaal sterke vrouwen

Maar weet je wat het mooie is? We zijn allemaal sterke vrouwen. Ik kan niet anders concluderen dan dat. Kijk naar de afgelopen periode. Kijk naar wat je hebt gedaan, zonder dat je wist dat je het kon. Je bent overeind blijven staan. Ja, je had het soms moeilijk, maar je wist je positiviteit ook terug te winnen. Iedere – ja echt, iedere! – vrouw heeft de afgelopen tijd 10.000 ballen hoog gehouden. En ook iedere vrouw is de afgelopen tijd wel een keer weggelopen om te voorkomen dat ze zou ontploffen.

Daarom stel ik voor dat we vanaf nu niet meer opkijken naar andere vrouwen en denken “Wow, zij is een sterke vrouw!”. Nee, denk niet dat een ander sterker, beter, knapper, slimmer, liever, geduldiger en sterker is dan jij. Nee! Kijk naar jezelf en besef dat JIJ die sterke vrouw bent.

Moed en liefde

Een sterke vrouw, waar staat dat in mijn ogen voor? Als sterke vrouw kun je elke uitdaging aan. Ook als je van tevoren denkt dat het te zwaar voor je is, ga je door. Tegelijkertijd heeft een sterke vrouw ook de moed om weg te lopen van een situatie die niet goed voor haar is.

Daarnaast staat sterk zijn voor mij ook voor zelfliefde. Van jezelf houden ondanks je fouten en zwakke kanten. Je hebt vertrouwen in jezelf, je bent trots op wie je bent, en je bent niet afhankelijk van anderen voor hun geluk. Nee, je creëert je geluk zelf. Jij weet waar je gelukkig van wordt en waar je passie ligt. En je laat je niet ongelukkig maken door de pessimistische houding van anderen. Je staat open voor advies, maar luistert uiteindelijk naar jezelf en naar jouw intuïtie.

Geen bitches

Sterke vrouwen zijn geen bitches. Ze vinden aardig zijn geen zwakte. Nee, ze helpen anderen en geven anderen liever zelfvertrouwen dan dat ze anderen naar beneden halen. Ze zien anderen als gelijk aan hunzelf en gunnen iedereen het beste. Dat is het mooie. Sterke vrouwen staan samen al helemaal sterk. Door anderen jouw liefde en steun te geven, kun jij andere vrouwen helpen om ook sterk te worden.

Tegelijkertijd vind ik dat wij als sterke vrouwen niet bang hoeven te zijn om onze emoties te tonen. Durf te zeggen wat je denkt en voelt. Geef toe dat je fouten maakt, dat je soms je dag niet hebt en dat je het soms ook gewoon even niet weet. Je mag er zijn met al die kanten, sterke vrouw die je er bent!

Straal in al je kracht!

Maar het allerbelangrijkste wat ik je wil meegeven: twijfel niet aan jezelf en geloof in jouw kracht. Juist door in jezelf te geloven, kun je veel bereiken in het leven. Geloof me: iedere sterke vrouw zal dat beamen. Dus accepteer jezelf! Wees blij met wie je bent. Stop met vergelijken, kijk niet op naar anderen en accepteer dat niemand perfect is – ook jij niet.

Maar bovenal: weet dat je een sterke, mooie vrouw bent. Ga in je kracht staan en straal! Je bent precies zoals je bent bedoeld.

Liefs, 

Maggy