Signature look

Signature look

Je eigen stijl vinden, hoe dan?

Het geheim van een look waarmee jij opvalt, bent wie je bent en altijd bij binnenkomts direct de aandacht trekt? Dát is het ontwikkelen van jouw persoonlijke stijl. En dat lukt jou, net als alle style icons waar je misschien zo tegen opkijkt. Maar hoe vind je een stijl die bij je past? Een stijl die zowel je eigenheid als je karakter goed laat zien en die ook nog je lichaam mooi laat uitkomen? Dit zijn mijn tips.

Vind je eigen signature look

Het belang van een signature look werd voor mij laatst weer extra onderstreept. Ik was op zoek naar een nieuw parfum. En dat pak ik kritisch aan. Ik benoem wat ik graag wil ruiken en probeer heel veel, maar alles is “nee”. Totdat de vakkundige verkoopster tegen me zegt: “De geur die je draagt past bij je en is al jaren je signature. Waarom wil je een andere?”.

Bam, een vrouw naar mijn hart! Ik ben heel even van mijn à propos, maar wat heeft ze gelijk. Ik voel me comfortabel bij deze geur en draag ‘m al minstens 15 jaar. Het is mijn signature.

Het is net als met kleding: hoe mooi is het als je weet wat bij je past en daar steeds op kunt terugvallen?!

6 tips om jouw stijl te ontdekken

Mijn droom is dat iedere vrouw haar eigen “signature look” heeft. Ja er zijn veel van die dames. Jij kent ze vast ook: die mensen die – ogenschijnlijk zonder enige moeite – toch altijd absoluut trendy en stijlvol voor de dag komen. Niet alleen zien hun looks er pico bello uit, ze geven hun outfits net dat beetje “extra”. Die “schwung” die veel ogen hun richting op laten gaan bij binnenkomst.

Geloof me: dat heeft vaak niets te maken met de kledingstukken “an sich” of met het geld dat eraan uitgegeven is. Het heeft alles te maken met de manier waarop items gecombineerd zijn en vooral met het stukje persoonlijkheid dat deze vrouwen in hun outfit hebben gestoken.

Met deze 6 tips vind jij je eigen signature look.

1. Weet wie je bent

De eerste stap om een goede “signature look” te ontwikkelen, is weten wie je bent. Dat lijkt misschien simpel. Maar – zoals iedereen die van tijd tot tijd een “klein identiteitscrisisje” doormaakt wel weet (hallo nieuwe baan, nieuwe levensfases, verbroken relaties en emotionele omwentelingen!) – is het dat zeker niet altijd.

Weten wat voor persoon je wilt zijn en wat je wilt uitstralen, helpt je bij het ontwikkelen van een standvastige – en daardoor stralende – eigen stijl.

Want als je jouw persoon duidelijk hebt voor jezelf, kun je veel makkelijker gaan voor zelfbewuste items die helpen om die identiteit uit te stralen. Dan zal je dus ook veel sneller tot de juiste sprekende combinaties komen.

2. Pick your icons

Een fabuleuze signature look ontwikkelen, hoef je niet alleen te doen. Mijn meiden en ik zijn experts en helpen je daar graag bij. Maar laat je ook eens inspireren door iconische voorbeelden van wie de persoonlijke stijl jou aanspreekt en uit wiens garderobe of public fashion life je inspiratie kunt halen.

Instagram is een walhalla om je te laten inspireren door iconische looks. Check ook zeker de waanzinnige accounts van uitgesproken, hippe vijftigers. Vergis je niet: niet alleen jonge twintigjarige meiden zitten op Instagram.

3. Ken je body shape

Misschien is deze stap wel waar het mee begint. Want hoe graag je je ook zou kleden in bepaalde silhouetten of pasvormen omdat deze 100% uitdragen waar jij voor wilt staan, soms laten je lichaamsvormen dat niet toe.

Veel standaard-mode is gebouwd op mensen met lange benen, een ranke taille en een welgevormd bovenlichaam. Leuk hoor, maar het overgrote merendeel van de vrouwen heeft een ander lichaamstype. Ieder lichaam is prachtig. En het is juist prachtig als je ontdekt hoe je jouw lichaamstype het mooist kunt laten uitkomen.

4. Ga grondig door je garderobe heen

Ook essentieel om een geslaagde signature look uit te bouwen, is dat je kledingkast slim geordend is zodat je goed overzicht hebt. Zorg ervoor dat je elk item kent en dat de items die je hebt ook echt dingen zijn die jou blij maken. Heb je het al drie jaar niet gedragen? Doe het weg! Dan kun je sneller dé outfit vinden die wel helemaal “jou” is.

Dus weet wat je hebt. Bepaal een aantal altijd-goed-combinaties en kijk ook regelmatig hoe je items op een nieuwe manier kunt combineren.

5. Investeer in duurzame items én statement pieces

Investeer in items die kwalitatief duurzamer zijn en die je écht veel draagt en volop kunt combineren. Mijn stijlregel blijft bij elke aankoop: “3 op 1”. Dus check bij elke top dat je die op minimaal drie verschillende manieren kunt combineren.

Om te bepalen welke items dé bouwstenen van jouw signature look worden, duik je opnieuw je kledingkast in. Selecteer tien items die je veel ziet terugkomen in je dagelijkse silhouetten: enerzijds omdat je ze graag draagt, anderzijds omdat ze tijdloos en gemakkelijk te combineren zijn. Je weet: daar kun je veel kanten mee op. Investeren in dit soort perfecte allround-items is dan ook nooit een slecht idee.

Let op: wissel de duurzame en makkelijk te combineren basislijn wel af met enkele “statement pieces”. Die geven je stijl een opmerkelijke en superpersoonlijke boost!

6. Beken kleur

Net zo belangrijk als je bewust worden van je lichaamstype is jouw persoonlijke kleurenpalet ontdekken. Afhankelijk van je haarkleur en huidtype (bijvoorbeeld blank met een rozige ondertoon of donkerder met een gelig gebronsde ondertoon), zullen bepaalde modekleuren je beter of minder goed staan.

En dat is nu juist waarom wij – MAGGY’S – bestaan. Om jou te helpen bij jouw signature look. Kleding die bij je past, zonder in- of uit-de-mode-regels. Wij verstaan ons vak en hebben inmiddels heel veel vrouwen geholpen aan hun eigen signature look.

Wij helpen je jouw signature look te vinden

Zou jij dat ook willen? Maak een afspraak, kom langs en laat ons jou helpen. En geloof me: een signature look passend bij wie jij bent hoeft niet duur te zijn. Het gaat om het maken van de juiste keuzes én het voorkomen van miskopen. Dáár helpen wij je bij!

Liefs,

Maggy