De kledingkeuze van onze bewindsvrouwen

De kledingkeuze van onze bewindsvrouwen

De langste kabinetsformatie ooit…

Maar daar stonden ze dan vandaag. Onze nieuwe bewindslieden, op het bordes met onze koning.

En ik heb eens even goed naar ze gekeken. Vooral naar de vrouwen dan. Want ik vermoed dat ze heel goed hebben nagedacht over hun kleding. Ze hebben niet zomaar iets uit de kast getrokken, het stáát echt ergens voor. Je hebt tenslotte niet elke dag een date met de koning 😉.

Ik keek dus eens goed naar onze nieuwe bewindsvrouwen. Zónder kleur of politieke voorkeur, laat ik dat vooropstellen. Ik keek naar hun kleding, hun stijl, hun uitstraling. En dit is wat ik zag:

🟡 Fleur Agema – zij kan zo de hoofdrol spelen in Legally Blond, met haar goed gestylde en statement-makende Look.

🟡 Mona Keijzer – krijgt van mij een 10 voor eenvoud. En tegelijkertijd weet je direct waarvoor zij staat en het boegbeeld is. En ooooh die rode schoenen… she is ready!

🟡 Sophie Hermans – eeuwig onder vuur liggend in een mooi & vrouwelijk zwart ensemble. Goed draagbaar voor meerdere gelegenheden, maar toch straalt ze luxe uit. Een weloverwogen keuze waarin zij zich prettig voelt.

🟡 Judith Uitermark – knap en aantrekkelijk, ze lijkt en profil soms een beetje op Isabella Rosselini in haar jonge jaren. Hier ingetogen zakelijk, klaar voor de job die ze heeft aangenomen. Persoonlijk had ik van haar stiekem wel een onsje extra verwacht. Maar het staat haar goed en ze blijft mooi!

🟡 Marjolein Faber – doet zich nooit beter voor dan zij is. Als dochter uit een Amersfoortse slagersfamilie, een middenstandskind dus – lijkt het alsof kleding iets is wat zij niet belangrijk genoeg vindt of waar zij geen liefdesrelatie mee heeft. Maar ook voor haar geldt: een rustige, serieuze en zakelijke look.

(Lieve Marjolein, mocht je dit lezen, bel me gerust, dan gaan wij samen jouw look vinden?)

🟡 Femke Wiersema - Friezin met een voorliefde voor romantiek. Haar jurk leek zo weggelopen uit de serie Bridgerton. De materiaalmix, een vleugje pastel maar meer mauve… een corsage was eigenlijk het enige dat nog miste. Helemaal klaar voor haar date met Willem Alexander!

🟡 Reinette Klever – had de memo gemist dat je geen rood draagt naar huwelijken of bordesfoto’s ténzij je van huis uit #teamPVDA bent. Wel een mooie jurk, met een goede vormentaal en heel elegant, maar ik zou hem haar voor dit moment niet hebben geadviseerd.

Wat heb ik ervan genoten om dit te analyseren!

Vinden jullie dit soort uitstapjes naar maatschappelijke ontwikkelingen en culturele invloeden leuk? Laat het me weten, dan ga ik vaker delen wat ik signaleer.

 

Liefs Maggy