Ik slaag nooit in de sale

Ik slaag nooit in de sale

“Laten we maar bij de nieuwe collectie kijken, want ik slaag toch nooit in de sale.”

Dat horen we best vaak als klanten onze winkel binnenlopen.

Snappen we heus wel, hoor. Die volle rekken kunnen overwhelming zijn, en ja, als je pech hebt is die fantastische trui nét niet meer in jouw maat beschikbaar. En je zou ook echt niet de eerste zijn die met een miskoop thuiskomt, omdat je hebberig werd van die lage prijzen.  

Toch is het hartstikke zonde om de sale links te laten liggen. Er zitten vaak nog allerlei pareltjes tussen. Het is de kunst om die eruit te vissen.

Die kunst beheersen onze Mooimakers tot in de puntjes. Dus tip 1 is: schakel onze hulp in.

Maar we leren je ook graag hoe je zélf beter kunt shoppen tijdens de sale. Daarom dit blog vol tips waarmee je grandioos van de sale kunt profiteren en miskopen voorkomt.

Sale: voor veel vrouwen een buitenkans…

Eerst even de reden van de sale. De sale is er om plaats te maken voor de nieuwe collecties. Vrijwel alle kledingmerken brengen ieder seizoen nieuwe collecties uit, en daar moet ruimte voor gemaakt worden in de winkel. Voor veel vrouwen is dit het perfecte moment om dat ene felbegeerde item te kopen wat je eerder net te duur vond.

… maar voor veel andere vrouwen dus niet.

Die slaan de sale liever over omdat ze het gevoel hebben dat ze tóch nooit iets leuks kunnen vinden. Dat kan om meerdere redenen zijn.

  1. Ze vinden het te rommelig. Ze missen daardoor het overzicht, voelen zich overwhelmed en hebben niet eens zin om te gaan zoeken, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen.
  2. Ze verwachten van tevoren al dat dat ene item wat ze zoeken tóch al verkocht is. Dus: laat maar.
  3. Ze worden er zo hebberig van, dat ze altijd met verkeerde items thuiskomen. Items die niet 100% bij ze passen, maar toch mee naar huis gaan ‘want nu zo lekker goedkoop’ 🤑. En daar krijgen ze dus spijt van. 

Wat voor type sales-vermijder ben jij? Let’s find out.

Vind je het te rommelig?

Dat is in heel veel winkels ook zo. In sommige winkels zie je mensen als een malle in een stapel kleding graaien, op zoek naar hun maat. Of uitpuilende rekken waar alles dwars door elkaar hangt.

Geloof me: daar kan ik ook niet tegen! Zulke taferelen zul je bij MAGGY’s dus echt niet aantreffen.

Bij ons verandert wél de prijs van de artikelen, maar we blijven MAGGY’s. Onze winkel is overzichtelijk, we mixen ook nieuwe collecties met de uitverkoop, en we helpen je net zo graag als anders. Ook voor uitverkoop-items kun je dus een afspraak bij ons boeken voor personal shopping.

Kost je niks, sterker nog: het levert je geld op. Want wij weten precíes welke pareltjes er nog tussenhangen, en die laten we je graag zien.

Denk je dat je tóch te laat bent voor de mooiste kleding?

Als je wacht tot de allerlaatste week van de sale, is die kans inderdaad aanwezig. Maar de sale duurt altijd meerdere weken. Zorg dat je er op tijd bij bent. Je zult verrast zijn hoeveel mooie kleding er in de sale belandt.

Soms zijn het items waarvan er nog maar eentje is (juist omdat het zo’n mooi item is!). En soms worden items net te vroeg ingekocht en waren ze het afgelopen seizoen nog net ‘iets te hip’. En dát is juist waar jij je slag kunt slaan! Dit zijn namelijk precies de items waar je heel lang plezier van zult hebben.

Ben je bang dat je een miskoop doet uit pure hebberigheid?

Word je hebberig van die mooie merken voor lage prijzen? Weet je stiekem best dat dat kledingstuk niet goed bij je past, maar loop je er tóch mee naar de kassa omdat het zo lekker goedkoop is?

Niet bij MAGGY’s. Dat beloven we. Als we een kledingstuk niet mooi vinden staan bij jou, zeggen we dat eerlijk. We hebben véél liever dat je niks koopt, dan dat je met een item naar huis gaat waarvan wij al aanvoelen dat je het toch niet gaat dragen. Da’s zonde van de kleding én van jou. Wedden dat er in de sale ook items zitten die wél perfect bij jou passen? Laat ons ze voor je pakken.

 

Met deze 3 tips voorkom je miskopen:

  1. Maak vooraf een quick scan van je kast

Wil je voorkomen dat je klakkeloos dingen koopt waar je later spijt van krijgt? Zorg dan dat je precies weet wat je in je kast hebt hangen. Een grondige opruimbeurt is daar ideaal voor. Heb je daar te weinig tijd voor? Maak dan een quick scan. Kijk daarbij goed wat er nog mist, en wat je dus echt nog nodig hebt. Altijd al een leren pantalon gewild? Of nog een goede spijkerbroek nodig? Dan is de sale het moment. En als je van tevoren bepaalt wat je wilt hebben, is de verleiding een stuk minder groot en voorkom je miskopen.

  1. Bedenk verschillende combinaties (3 op 1 regel)

Stel: je ziet een blouse of top waar je helemaal weg van bent – en de prijs is ook nog eens scherp! Vergeet dan niet dat je dit item op verschillende manieren moet kunnen combineren met dat wat je al in je kast hebt hangen. Combineert het met niets uit je garderobe? Bedenk dan dat je daar dus andere items bij moet shoppen. Want als je het niet kunt combineren, draag je het ook niet. MAGGY’S stelregel: zorg dat je 1 item altijd met 3 andere items kunt combineren.

Heb je thuis nog kleding hangen waar je nog iets bij zoekt om te combineren? Een toffe top bij je opvallende rok? Doe die rok dan vooral aan als je gaat shoppen. Zo weet je zeker dat een nieuwe aanwinst erbij past. Scheelt je weer een miskoop😉.

  1. Shop seizoensloze items

Als je op de hoogte bent van de collecties die gaan komen kun je alvast bedenken wat je in het najaar kunt dragen. Want ook al zijn de items in de sale vaak van een aflopend seizoen, heel veel kleding is ook seizoensloos en kun je dus in het najaar heel goed door combineren. Een rok die je nu met T-shirts en slippers draagt, kun je in het najaar heel goed transformeren met een wollen trui en lange laarzen.

Geen idee wat er komend seizoen in de mode zal zijn? Uiteraard weten onze Mooimakers precies wat we in het najaar gaan zien. Profiteer dus van hun kennis! Vraag ze om hulp en laat ze iets moois voor je uitzoeken.

P.S. We hebben weer veel nieuwe items toegevoegd aan de sale. Kom lekker langswippen of maak een afspraak. Helpen wij je om de buitenkansjes eruit te vissen!